Der indkaldes til ordinær generalforsamling
onsdag den 26. marts 2025 kl. 1900
i café’en på Nørrevang, Brådhusvej 50, Stensballe
DAGSORDEN
1. Valg af dirigent
2. Vedtægtsændringer
3 Bestyrelsens og arkivets beretning for det forgangne år
4. Aflæggelse af det reviderede regnskab
5. Fremlæggelse af budget for det kommende regnskabsår og fastlæggelse af kontingent
6. Indkomne forslag (skal være bestyrelsen i hænde senest en uge før generalforsamlingen)
7. Valg af:
a) Bestyrelse: På valg er:
Jens Pii Johannessen (villig til genvalg)
Else Krag (villig til genvalg)
b) Suppleanter: Ib Jul Hansen (villig til genvalg)
c) Revisor: På valg er Oddur Gislason (modtager genvalg)
d) Revisorsuppleant: På valg er Børge Terp (modtager genvalg)
8. Eventuelt —————————-
En vagabonderende tegners færden i det jyske gennem 40 år – J.J. Andersens tegninger fortæller historie:
Efter generalforsamlingen vil forfatteren og historiefortælleren Jørn Damgaard Andreasen afholde et billedforedrag og ”genfortælle” J.J. Andersens tegninger, som fortæller historie, liv og levned inspireret af kunstnerens egne tegninger og af den tid, som de er blevet til i. Jørn Damgaard Andreasen har tidligere fået udgivet bøgerne: ”Banemandens testamente” og ”Klokkeklart”. Og har nu udgivet bogen: ”Bag om Jens J. Andersen – og hans tegninger”.
Enebarnet, Jens Johan Andersen er født i 1902 i Haurum, nær Frijsenborg. – En god boglig begavelse og en ukuelig økonomisk opbakning fra forældrene førte Jens J. fra ”ploven til asfalten”: Han uddannede sig til lærer på Ranum Seminarium med eksamen i 1927, fik forskellige vikar stillinger i skoler, hvor han vel oplevede det, man i vore dage i skolesammenhæng kender som realitets-chokket – Resultatet blev dårlige nerver og en afskedigelse.
Et nobelt liv på landevejen
”Entledigt uden pension” valgte han ukueligt at cykle gennem store dele af Jylland, og at ernære sig gennem udnyttelsen af sine kunstneriske evner, som jo bl.a. var udviklet i Ranum – lige som den altid noble fremtræden nok også var et resultat af tiden på seminariet; – det sidste gjorde det nemt for ham at opnå kontakt til folk, som ofte åbnede deres døre og hjerter for den lidt generte kunstner.
Husmandskunst – eller mere end det?
En rigdom af detaljer, – præcision i perspektivtegningen, – lidt naivt, måske, men altid velplejede huse og gårde, som de fleste vel ville ønske det, – og dertil næsten obligatorisk: Evigt ”blide, hvide skyer” som garnering for ”Tegningen af gården over sofaen i den pæne stue”.
Jørn Damgaard Andreasens ”hyldning” af Jens J.
Mere end 7 års research har forfatteren brugt på at lade Jens J. ”komme til orde” i en storslåede bogudgivelse, der bl.a. belyser forhold omkring steder og bygninger, som for en dels vedkommende i dag er borte – og i ikke mindre grad også bidrager til at bevare mindet om den omvandrende kunstner, Jens Johan Andersen, som formodentligt har givet fortællingen videre i mere end 5000 tegninger.
”Tung læsning?” – bedøm selv!
Jens Johan Andersen døde d. 27. maj 1970 på Brædstrup Sygehus; – men hans tegninger lever videre og vidner om en tid, hvor husenes og især gårdenes silhuetter var ganske anderledes end i dag. Derfor er det vigtigt at bevare hans tegninger for eftertiden, for mange af de skildrede beboelser er i dag forsvundet eller aldeles forandrede, og dermed er Jens J.´s tegninger i dag et af få vigtige vidnesbyrd om en tidsperiode i et Danmark under forvandling. – Som forfatteren skriver: ”Interessant og slet ikke tung læsning, selv om bogen faktisk vejer 1,5 kg”.
Der kan købes kaffe og kage (kr. 50,-).
Af pladshensyn må vi bede om tilmelding til foredraget og kaffen (”først til mølle”) senest fredag den 21. marts til Jens Pii Johannessen, på tlf. 2819 4251, SMS eller e-mail:
Jens Pii Johannessen / Poul Erik Schreiber
formand sekretær